Din varukorg är tom!

Franska FA-presidenten slappna av över PSG-stjärnan Neymars över

10/08/2017 0
Frankrikes fotbollsförbunds president (FFF) har sagt till L'Equipe han är övertygad om att fotbollskläder barn Neymar snart kommer att kunna göra sin Paris Saint-Germain-debut.
 
Neymars världsrekord 222 miljoner euro från Barcelona gick igenom förra veckan och han presenterades på Parc des Princes före lördags Ligue 1 seger över Amiens.
 
Men Brasiliens internationella kunde inte göra sin PSG-debut den dagen eftersom hans internationella transfercertifikat inte hade mottagits av Ligue de Football Professionnel (LFP) från La Liga.
 
Han kunde ännu spela på Guingamp på söndag, men det rapporteras vara mer troligt att han gör sin PSG-båge hemma till Toulouse den följande helgen.
 
Men Noel Le Graet sa att ingen dokumentation saknades och läggs till: "Överföringen är klar, så det borde inte pågå.
 
"Förbundet är i kontakt med våra spanska motsvarigheter. Det finns ingen anledning att hålla fast. Det här är komplicerade avtal, men det finns inget saknas dokument idag.
 
"Jag behöver inte säga att det finns några problem inom den spanska federationen. Jag tvivlar inte på att det här kommer att lösas snabbt. Wolves äter inte varandra, du vet."
 
Spanska radiostationen RAC1 rapporterar att anledningen till att PSG ännu inte har erhållit dokumentationen för att registrera Neymar är att kontrollen som används för att betala den brasilianska köpklausulen ännu inte har rensats.
 
Neymars lagslag levererade 222 miljoner euro till kontoren vid Camp Nou i torsdags, men Barca sägs vänta på att det ska rensas fortfarande.
 
Fram till dess kommer den katalanska klubben inte ge det nödvändiga pappersarbetet och osäkerheten fortsätter över Neymar närvaro i helgens match mot Guingamp.
 
Le Graet hyllade Neymar-rörelsen som "briljant" men erkände bekymmer som Lyon-presidenten Jean-Michel Aulas uttryckte om effektiviteten av reglerna för finansiell rättvisa.
 
"Jag gratulerade PSG så snart överföringen gjordes officiell", tillade han. "Det är helt fantastiskt för fransk fotboll.
 
"Jag kommer ihåg att deras finansiella kontroller gick perfekt Paris Saint Germain PSG Barn 16/17 Matchtröjor. Jag kan förstå andra Ligue 1-ordförande med olika affärsmodeller se detta [Neymar-avtalet] annorlunda.
 
"Denna överföring är dock inte direkt kopplad till Le Championnat. Målet med detta är Champions League. Alla vet det. Denna ambition är en legitim."
 
Under tiden har Globo Esporte rapporterat att FIFA: s tvistlösningskammare skulle kunna engagera sig i Neymars tvist med Barcelona över en bonus.
 
Barca har sagt att de inte kommer att betala de 26 miljoner euro som berodde på spelaren och hans far, som också är hans representant, som en del av en bonus för sin kontraktsförnyelse förra året som "de överenskomna villkoren är inte uppfyllda".
 
Globo Esporte sa att Neymars far tror att hela beloppet beror på att det var en del av Neymars lön.