Din varukorg är tom!

Rösta om inget förtroende mot styrelsen i Barcelona har misslyck

30/09/2017 0
BARCELONA - Agusti Benedito bekräftade på torsdagen att hans missförtroende mot Barcelona styrelsen har misslyckats.
 
Benedito behövde få signaturer på 16.570 klubbmedlemmar för att rösta mot president Josep Maria Bartomeu och hans styrelseledamöter till en folkomröstning, men från onsdag när klubben sade att tidsfristen för signaturer var hade han bara 12.504.
 
Tidsfristen har varit en pågående fråga mellan Benedito och klubben under hela processen Barcelona 16/17 Matchställ, som började tidigare i månaden.
 
Barca hävdade att det var 27 september, medan Benedito sa att det var 2 oktober, vilket skulle ha gett honom söndags hemspel mot Las Palmas för att samla fler signaturer.
 
Men efter att vicepresident Jordi Cardoner i Barcelona på onsdagen hävdade att olika oberoende domare stödde klubbens datum - blev argumentet nere ifall lördag skulle anses vara en arbetsdag eller inte - Benedito erkände nederlag.
 
"Vi ringer tid vid oförtroende," sade han.
 
"Det här är vår senaste presskonferens. Vi förväntade oss inte att klubben skulle komplicera saker så mycket, huvudsakligen med tanke på datumen. Styrelsen har kommit hårt på oss eftersom omröstningen skulle bli en framgång.
 
"Vi planerar inte någon annan osäkerhet, för det är en stor insats - även ekonomiskt. Även om det inte skulle överraska mig om någon annan gjorde det, varför skälen förblir."
 
Men Benedito gick ner med en kamp och sade att han skulle ta styrelsen för domstolen, eftersom han anser att de har "skadat" Barca-medlemmarnas rättigheter genom att inte tillåta perioden för att få signaturer att vara öppna fram till 2 oktober vilket är hans läsning av klubbens stadgar.
 
På toppen av de 12 504 signaturerna som samlades, sa Benedito att han förväntade sig att ytterligare 1.500 skulle komma fram i posten före lördag, vilket skulle ha gett honom Las Palmas-spelet för att få de återstående 2500 signaturerna.
 
Men han har nu fått alla signaturer förstörda av en notarie för att bevara anonymiteten hos de klubbmedlemmar som undertecknade omröstningen.
 
"Otaliga människor har krävt att jag inte ger sina uppgifter till klubben om vi inte slog målet eftersom de inte litar på styrelsen, säger Benedito.
 
Talade uteslutande till ESPN FC tidigare i månaden hade Benedito citerat Neymar-skattesaket, före detta Barca-president Sandro Rosells kvarhållande och osäkerheten över Lionel Messis framtid som de främsta anledningarna till att Bartomeu och hans styrelse skulle avgå omedelbart.